mandag 26. oktober 2009

Første dag i Nairobi....En oppdatering fra Helene Knutsen og Håkon PersonPlutseligt var vi her! Etter en natt i London, et uforglemmelig indisk restaurant besøk, og 8 timer i et heller TRANGT fly, va me altså endelig her i Nairobi.  Med en halvmåne som ser ut som ein båt, og sjimpanseskrik rungende i det fjerne, er det tydlig at vi har entret mer sydlige lengdegrader, faktisk rett sør for ekvator.

Etter en heller god kveldsmat, og en varm velkomst fra NLM's folk i Nairobi, var vi klare for å innta drømmeland for første i Afrika, i et lokale som for øvrig minner om et norsk leirsted (ikke så bra som Solgry, naturligvis). Det siste vi hører fra Afrika før søvnen tar over , er en summende mygg tett inn på trommehinna. Håper den ikke har malaria!!


Etter en god natts søvn, og felles frokost, gikk vi rett på undervisninga, som bestod av en fortreffelig mengde med info. Vi fikk bl.a. en omvisning på "tomta" til Scripture Mission, undervisning i Kenyansk skikk,kleskode,mat, giftermål, navngivning fremfør på hardbarka afrikansk-engelsk. Vi må vel også innrømme at det ikke alltid var like lett å holde både øyne og ører åpne, ettersom både hodet og kropp var preget av mye inntrykk og lite søvn.

Ellers så imponerer Håkon Espeland og Oddbjørg  stadig med sin ganske så flytende swahili. Det kan jo også sies at andre som Jostein og Håkon Person henger seg på, uten serlig hell. Det er feks ikke så kult å si " Jeg har diarè ", når en ikke har det.! :).

Her er noen bilder fra de siste dagene :
Frokost i LondonTaxi i England


Alle Tefterene , utenom Håkon


En av NLMs biler som hentet oss
Senga mi, Oddbjørgs til venstre. Myggnettingen er på plass!
Her ete me frokost og kvelds. Me bur lenger nede i gangen.Badet til jenteneBilparken
OddbjørgHer bur me :)


Her ete me lunsj me misjonerongane og dei som jobbe på Scripture MissionInngangen til Scripture Mission
Her e me på Nakkumat, der me handla litt "nødvendige" ting :)7 kommentarer:

Anonym sa...

Halloen vennen,va så kjekt å høyre stemmen din igjen sjøl om d va litt hakk på hakk :) Kjekt å sjå bilder og lese....komme te å vara titt innom vett du for å følge med dokke. Glede oss ...klem mamma

Anonym sa...

Kjekt å sjå kossen dokke har det :) Glede meg t å fulla me på bloggen din ;) kosa deg viare Helene.

Hilsen Linn Elisabeth :)

Anonym sa...

Har vore innom... Kjekt å lesa og sjå bilder! Masse lykke t!
Hilsen Kristin på Ei'e

Martha sa...

Helene, utrolig spennende å lese og se bilder! :) Gleder meg te å følge mer med!

Anonym sa...

Så kjekt at du legge ut så mye bilder - litt lettare å forestilla seg kossen dåkke har det då :) Blir spennande å fylla me vidare på alt dåkke ska!
-Inger

Anonym sa...

SØS! Nå er du der! Det er så gøy! håper alt er bra! er så rart at nye folk har inntatt huset "vårt" på tomta:p sover du på første rom til høyre ut fra stua? så litt sånn ut.. d va i så fall mitt rom=) satser på å besøke dæ ein gang snart ! kos dæ masse vennen min ! klem fra storebror i froland

Anonym sa...

Stort å lese bloggene deres fra Nairobi! Nå er dere i gang!!!
Ikke glem å vurdere induktiv kontekst ut fra deduktiv kommunikasjonsteori. Ellers går det fryktelig galt.
Gleder meg veldig til å følge med dere på avstand. Ønsker dere lykke til med en uforglemmelig reise!

Hilsen Eivind

Legg inn en kommentar